Startsida   Aktuellt   Evenemang   Biografi   Discografi   Bokning   Press   Länkar

Säg ”Jag vill vara din Margareta” och en majoritet av Sveriges befolkning och för all del även några miljoner norrmänn och några hundra tusen finländare kommer omedelbart att säga Sten & Stanley!

Lördagen den 17 mars 1962 debuterade Sten & Stanley i Degerfors, men skivdebuten gjordes i februari samma år med b.la. ”Haver ni sett Karlsson”. Första svensktoppshiten blev ”I lust och nöd” – Nummer 1 och 15 veckor på Svensktoppen! Det var nästan onödigt bra och det märkliga – för det var det i denna stentuffa bransch – var att Sten & Stanley följde upp med hit efter hit. Samtidigt vidgade de sitt register.

De sjöng och spelade i radio, uppträdde i TV, i Sverige och utomlands. Vem minns inte t.ex. TV-succén ”Hallå Sverige” där Sten och Ebbe också var programledare. Det blev turnéer i Europa och det blev dags att börja sjunga både på engelska och tyska.

Broder Ebbe trodde toppen var nådd redan sommaren 1963 när ”Wiggy woogie” gick in på Sommartoppen och han började diskutera om det inte var dags att dra sig tillbaka, mätt på ära och berömmelse. Vi tackar för att det inte blev så, för då hade inte Sten & Stanley kommit ut på frimärke för några år sedan! Sten & Stanley och deras låtar är ett stycke svensk underhållningshistoria som inte är slutskriven än. Ständigt på jakt efter nya idéer och utmaningar, STEN & STANLEY!

 

 

 

 

 

Kontakt:
Scranta Grammofon AB

info@scranta.se
Bokning:
Tel: +46 586 560 30
E-post: info@scranta.se