Startsida Aktuellt Evenemang Biografi Discografi Bokning Press Länkar
 

Då och nu

1. Jag vet
2. Jag vill vänta
3. Ge dig tid
4. När det känns som bäst
5. I've found my freedom
6. Då och nu
7. Mot nya mål
8. Have I told you lately
9. En så'n underbar känsla
10. Längtan är en svala
11. Nere i hamnen
12. Ge mig mer av det
13. Livet är musik
14. Så'n är jag

Scranta SACD 1292 (2006)

Då vi bildade bandet 1962 kunde vi aldrig drömma om att vi över 40 år senare fortfarande skulle spela in nya låtar. Och vem kunde tro att vi då skulle ta fram låtar som vi spelat in 20-25 år tidigare och mixa eller mastra om dem och att det fortfarande skulle finnas efterfrågan på de låtarna.

På sätt och vis är det hela idén med titeln och innehållet till det här albumet – Då och nu – det vill säga att spela in ett antal nya låtar och blanda dem med låtar som fortfarande känns ”starka” men som hamnat i skuggan av andra låtar som blivit hits. Albumet skulle kanske kunna heta ”En andra chans”.

Titelmelodin är en sådan låt. Originalets titel är ”Jersey girl” och spelades in av Bruce Springsteen. Vi spelade in den 1985 men den har mixats om på nytt av teknikern Conny Ebegård. Å andra sidan är låten ”I’ve found my freedom” helt nyinspelad men gavs första gången ut 1972 med artisterna Mac & Katie Kisson.

Jan-Erik Karlzon, som skrivit vår hittills kanske största hit, ”Jag vill vara din Margareta”, har bidragit med två nya låtar ”Ge dig tid” och ”Mot nya mål”. Ann Persson och Björn Alriksson har varit involverade i inte mindre än fyra nya låtar ”Jag vet”, ”Jag vill vänta”, ”När det känns som bäst” och ”Mot nya mål”.

Inspelningen av Rod Stewart-klassikern ”Have I told you lately” är också helt ny, medan ”Livet är musik” , som är en duett med Sven-Erik Magnusson från Sven-Ingvars, är en nymastrad inspelning från 1995 som vi tycker är värd att sätta fokus på.

Hoppas att vi ses någonstans under våra turnéer eller att vi kanske träffas på vår hemsida www.stenochstanley.se

Det är som Sten och Sven-Erik sjunger ”Livet är musik”.

Sten & Ebbe

Kontakt:
Scranta Grammofon AB

info@scranta.se
Bokning:
Tel: +46 586 560 30
E-post: info@scranta.se